torsdag 17 juli 2008

Vättlefjäll



Här kommer den utlovade, mer utförliga rapporten från min och Gryllens tur till Kroksjön med kanot. Vi gör detta runt den här tiden varje år, detta är femte året i rad. Detta var första gången vi sov över två nätter.

Vi utgick från Vättlestugan på söndagen strax innan lunch, tre lyft och en och en halv timma senare var vi på plats vid "vårt" vindskydd. Istället för duktig ordning och var sak på sin plats så spred sig snart utrustningen som om de vore löv i en höstvind ut över lägret.

Söndagen blev vädermässigt perfekt, mot kvällningen var det vindstilla och väldigt få moln. Fisket blev dock lidande, få, små abborrar, många tappade gäddor var populärt runt ön.

Den obligatoriska fläskfilémiddagen var som vanligt utsökt och vin är ofta godare i skogen.

Dagen efter blåste det mest hela dagen, inget vidare fiske där heller. Förutom sutaren som jag fick på kvällen. Fin glöd på elden även denna dag och middagen var komponerad på tonfisk och potatis, fantastiskt gott.

Hemfärden blev lite hektisk då vi sov en halvtimma längre än planerat, vi ville lämna kanoten innan de tog lunch på Vättlestugan, givetvis drabbades vi av värsta motvinden förbi Skärsjölund och bonden Bykock. Vi hann dock i tid och glassbåten som jag fick av Gryllen var god.

Bra mat, bra eld, mycket trams, massa fiske, kan det bli bättre.

Här följer lite bilder.

Avfärd

Gryllen plåtar i en av kanalerna
Storleken för dagen
Röd sjö
Esping


- Guds barn
- Mustaschen, vilken är hans roll?
- Sutare
- Laserbilder

/c

1 kommentar:

Anonym sa...

Finns det tonfisk i Surtesjön? hmmm?