onsdag 25 juni 2008

Från Solberga till Hisingen

Jag hämtade Anders klockan tre som utlovat, dessförinnan hade jag inhandlat ett gäng kustdrag vid namn Toby till oss. Målet var Solberga strax utanför Kode, strax utanför Kungälv, strax norr om Göteborg. Ett snabbt stopp innan E20 söderut för att plocka upp en gps, och sedan bar det iväg. Gps mest för skoj skull, skoj var det att höra den ångest som fanns i rösten när hon bad oss göra högersvängar eller den bitterhet när vi körde fel. Ja ja, man skall inte köra fel när man har en gps men det är inte så lätt alla gånger. Väl på plats så började vi vandringen till en brygga dryga femhundra meter från parkeringen. Det blåste som fan och vi höll ut en knapp timma innan vi kände att vi var tvungna att röra på oss. In i bilen och endast mättare av frallan samt rufsigare i håret åkte vi mot Hisingen. Till slut hittade vi ett "ställe" som kändes bra. Andalen heter området, i Torslanda på Hisingen. Vi parkerade bilen åt upp resten av frallorna, drack lite kaffe och krokade på.
Vi vandrade ut på den lilla halvö, kobbe eller utbuktning som vi fann och ställde oss i lä. Anders tredje kast renderade i hugg och vi blev alldeles till oss. Fantastiskt roligt, en Horngädda på kroken.
En slemmig muskel, en vasstandad havsorm, en svärdfisk i miniatyr, ett naturens spratt, kalla det vad du vill men kul var det.
Efter ytterligare en timma på samma ställe utan känningar så traskade vi vidare ett par hundra meter och kände att vi hade hittat ett kanonställe för Havsöring, som ändå var målet för dagen. Det materiella målet i alla fall. Det blev inte mer än ett par bilder i både med och motljus på två hallonankor.
Jag glömde nästan nämna den schäfer (som hette Essex?) som i full karriär kom jagandes efter ett rådjur precis när vi hade parkerat bilen tidigare. Rådjuret halkade på asfalten men Essex var ändå chanslös i jakten. Nåväl, vi gick tillbaka till ursprungsstället och var sugna på kaffe som låg i bagaget, amatörmässigt javisst. Vi fiskade till solnedgången och Anders hade en Havsöring (tror vi, säger vi) på kroken som han inte landade.

- Det finns fisk där, vi skall tillbaka, vi skall ta en fin öring.

- Anders blev imponerad av mina skeddrag jag tillverkade tidigare idag.

- Vi skall plocka upp lite matfisk att grilla inom en snar framtid.

- Båten skall i Gerdsken snart.

- Piren i Mjörn skall besökas snart.

Have fun storming the castle.

/c

1 kommentar:

Anonym sa...

Annars finns det en damm i närheten av Vedum?